Fursecuri Zebra fără zahăr
deserturi, băuturi

Fursecuri Zebra fără zahăr

Atunci când am văzut ce aluat genial am reușit să fac, mi-a mai venit în cap o idee cu el: fursecuri bicolore. Ce ziceți, nu-i așa că sunt drăguțe? Mie îmi plac la nebunie, și cum arată, dar și gustul! Sigur vor avea un mega succes de sărbători!

Pentru circa 22 bucăți

Se prepară, pe rând, aluaturile. Mai întâi cel alb:
Într-un bol se mixează untul cu oul, îndulcitorul și vanilia.
Se adaugă făina de migdale și praful de copt.
Apoi, treptat, se pune făina de fibre. Trebuie să iasă un aluat de consistența plastilinei.

Apoi aluatul maro (procedeul e identic, doar că are cacao în compoziție):

Fiecare bilă de aluat se împarte în 4 bucăți egale. Acestea se modelează în formă alungită, apoi se aplatizează un pic și se pun una peste alta, formând fie un cilindru, fie o bârnă cu muchii (în dependență de forma dorită a fursecurilor). Aluatul modelat se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru o oră.

Se încinge cuptorul la foc mediu (170 grade C) și se așterne o tavă cu hârtie de copt.
Se scoate folia de pe bucata de aluat răcită bine și se taie fursecurile cu un cuțit bine ascuțit, de o grosime de circa 5-7 mm. Se așază pe tavă și se coc circa 10-12 minute. Aveți grijă, se ard ușor, nu trebuie să se rumenească foarte mult.

Se scoate tava și se lasă fursecurile la răcit. Acestea vor fi inițial foarte fragile, dar pe urmă se vor întări. Fursecurile se păstrează mai multe zile fără probleme într-o cutie de tablă cu capac.


TOTAL: 540 grame, 2088.6 calorii, 57 proteine, 189.1 lipide, 75.3 carbohidrati, 54.6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri Zebra fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply