Gofre LCHF din făină de migdale
Aceste gofre le-am improvizat într-o zi și ne-au plăcut atât de mult, încât am notat repede cantitățile. Le-am refăcut de câteva ori deja și sunt mereu primite cu încântare.
Merg de minune la micul dejun, sau ca un desert de weekend. Pot la fel de bine să fie luate la pachet în călătorie sau la un picnic. Sunt sănătoase și le puteți da fără grijă copiilor.
Guma de xantan este un agent de îngroșare natural, folosit la produsele fără gluten, pentru a lega compoziția. O găsiți aici sau la plafar, sau puteți înlocui cu tărâțe de psyllium. Consistența aluatului va fi mai lichidă, dar gofrele ies la fel de bune.
Pentru 8 bucăți
- 2 ouă
- 2 linguri îndulcitor (Green Sugar)
- vanilie
- 40 g cremă de brânză (almette sau philadelphia)
- 60 g ulei de cocos
- 75 g făină de migdale
- ½ linguriță gumă de xantan sau 1 lingură tărâțe de psyllium
- ½ linguriță praf de copt
- un praf de sare
Într-un bol se bat ouăle cu îndulcitorul și vanilia, apoi se adaugă crema de brânză și uleiul, se mai bate puțin.
Într-un alt vas se amestecă ingredientele uscate. Se adaugă peste prima compoziție și se mai bate un pic. Trebuie să iasă o compoziție mai groasă. Dacă ați folosit psyllium în loc de gumă de xantan, se lasă aluatul să mai stea 10 minute.
Se încinge aparatul de gofre. Nu trebuie uns, întrucât aluatul este destul de gras.
Când aparatul e încins, se pune câte o lingură plină de aluat pe fiecare placă.
Se închide aparatul pentru câteva minute, se mai verifică. Gofrele sunt gata când s-au rumenit bine.
Se scot pe un grătar, la început sunt foarte moi, trebuie manevrate cu grijă, dar se vor întări când se răcesc. Nu sunt gofre crocante, dar sunt pufoase și foarte consistente.