Granola Low Carb High Fat
deserturi, băuturi

Granola Low Carb High Fat

O invenție a lumii moderne, întreținută intensiv de industria alimentară, este micul dejun format din cereale cu lapte, suc de fructe sau iaurt. Pline de zahăr și amidon, sărace în fibre (chiar și cele numite integrale) și grăsimi, fortifiate cu vitamine și minerale sintetice, cerealele nu sunt deloc un aliment sănătos, în ciuda abundenței reclamelor. În plus, conținutul lor ridicat de carbohidrați stresează în mod inutil pancreasul, făcându-l să secrete mult prea multă insulină decât e nevoie. Excesul de insulină cauzează acea foame cruntă la maxim 2 ore de la micul dejun (celebra „cădere de glicemie de la ora 10”), când simți nevoia acută de ceva dulce.

Granola Low Carb High Fat nu conține deloc cereale (și respectiv, nici gluten), ci doar semințe, alune, nuci, nucă de cocos, arome, și este delicioasă, vă asigur. O porție servită cu un iaurt cât  mai gras sau cu o brânzică de tip cottage cheese dă sațietate pe mai mult timp. Poate reprezenta atât un mic-dejun, cât și un desert sau chiar o cină ușoară, dacă nu vă e prea foame.

Găsiți pe net o grămadă de variante de granola/musli LCHF, puteți să vă creați și singuri combinațiile, în funcție de preferințe. Eu vă propun una din variantele făcute după gustul nostru, sper să vă placă și vouă.

Pentru o tavă mare:

Toate nucile și semințele se pun într-o tavă mai mare.

Se adaugă scorțișoara și uleiul de cocos topit. Se amestecă bine, să se umezească toată compoziția de la ulei și să se acopere de scorțișoară. Se da tava în cuptorul încins la 150 grade C, pentru circa 20-25 de minute. Se amestecă o dată la câteva minute, având grijă să nu se ardă.

După răcirea completă, granola LCHF se păstrează într-un borcan de sticlă, ferită de umezeală și lumină, la temperatura camerei.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Granola Low Carb High Fat
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

2 thoughts on “Granola Low Carb High Fat”

Leave a Reply