Înghețată rapidă vegană
Rețeta se face într-un mod identic cu înghețata la minut, diferă doar tipul de smântână. Aici am folosit cremă de cocos, ceea ce face ca înghețata să devină complet vegană. Lucru minunat pentru cei care evită lactatele sau țin post.
Pentru 2-3 porții
- 200 g fructe de pădure congelate
- 200 ml cremă de cocos
- îndulcitor pulbere sau lichid, după gust
Aveți nevoie de un mixer vertical, care se poate atașa la un vas cu cuțit.
În vasul mixerului se pun fructele congelate, iar peste ele se toarnă crema de cocos care trebuie să fie foarte rece. Se toacă timp de 10-20 de secunde, se gustă și se potrivește de dulce, apoi se mai toacă un pic.
Se scoate cu o lingură în boluri și se servește.
În această variantă înghețata iese mai moale, dar dacă doriți să formați cupe din ea, o transferați într-un vas și o băgați la congelator pentru vreo oră.
TOTAL: 425 grame, 824 calorii, 1.8 proteine, 76.2 lipide, 12.2 carbohidrati, 6.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.