Limonadă low-carb
deserturi, băuturi

Limonadă low-carb

Se prepară repede, conține foarte puține glucide (cantitatea este aproape neglijabilă) și este perfectă pentru zilele toride de vară. În funcție de adaosuri, poate avea diverse arome.

Pentru îndulcirea limonadei eu folosesc eritritol. Acesta este un îndulcitor natural, un poliol extras din vegetale printr-un proces de fermentație. Nu are calorii și nici indice glicemic. Puterea lui de îndulcire e mai mică decât cea a zahărului (cam 70%), are un gust răcoritor, ușor mentolat, de aceea este perfect pentru băuturi. Nu afectează dantura. Îl găsiți la plafar și în magazinele online, de la diverși producători.

Cantitatea de îndulcitor și suc de lămâie se ajustează după gustul personal, pentru noi sunt potrivite proporțiile de mai jos.

 Pentru 1 litru

  • 1 litru apă filtrată
  • 50 g eritritol (sau orice alt îndulcitor natural, cantitatea corespunzătoare propriului gust)
  • 15-20 ml suc de limetă/lămâie
  • pentru aromatizare: căpșuni, zmeură, afine, frunze de mentă

Într-un vas se amestecă apa cu îndulcitorul și sucul de limetă/lămâie. Se toarnă într-o sticlă, se adaugă câteva fructe de pădure sau frunze de mentă și se dă la rece.

De la fructe limonada va căpăta nuanță roz.

Print Friendly

Leave a Reply