Omletă pufoasă în două culori
deserturi, băuturi fel principal, garnituri

Omletă pufoasă în două culori

O idee mai degrabă distractivă de a prepara o omletă. Dacă aveți timp la dispoziție, de ce nu? Stratul alb este pufos ca un sufleu, dar stabil. Nu este exclusă nici varianta îndulcită.

Pentru 1 porție

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă (cu îndulcitorul, dacă e cazul). Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și sarea.

Într-o tigaie de mărime potrivită se încinge grăsimea. Se toarnă compoziția de gălbenușuri și se ține un pic pe foc, cam 1 minut, până începe să se închege.

Se distribuie cu atenție albușul bătut. Se pune un capac și se dă focul mic de tot. Omleta e gata atunci când albușul este întărit (elastic la atingerea cu degetul). Se scoate pe un platou.

Se taie în 2 jumătăți care se suprapun și se apasă un pic, ca să se lipească între ele. Apoi omleta se poate servi.


TOTAL: 140 grame, 325.9 calorii, 14.7 proteine, 29 lipide, 1.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Omletă pufoasă în două culori
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply