Omletă pufoasă în două culori
O idee mai degrabă distractivă de a prepara o omletă. Dacă aveți timp la dispoziție, de ce nu? Stratul alb este pufos ca un sufleu, dar stabil. Nu este exclusă nici varianta îndulcită.
Pentru 1 porție
- 2 ouă
- 1 lingură de smântână dulce (≥ 30% grăsime)
- sare (sau îndulcitor)
- unt clarifiat (sau ulei de măsline)
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă (cu îndulcitorul, dacă e cazul). Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și sarea.
Într-o tigaie de mărime potrivită se încinge grăsimea. Se toarnă compoziția de gălbenușuri și se ține un pic pe foc, cam 1 minut, până începe să se închege.
Se distribuie cu atenție albușul bătut. Se pune un capac și se dă focul mic de tot. Omleta e gata atunci când albușul este întărit (elastic la atingerea cu degetul). Se scoate pe un platou.
Se taie în 2 jumătăți care se suprapun și se apasă un pic, ca să se lipească între ele. Apoi omleta se poate servi.
TOTAL: 140 grame, 325.9 calorii, 14.7 proteine, 29 lipide, 1.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.