Omletă pufoasă la cuptor
fel principal, garnituri

Omletă pufoasă la cuptor

Poate nu e o rețetă rapidă, dar în mod sigur este una demnă de atenție. Omleta preparată în acest mod are consistența delicată a unui sufleu și un gust minunat. O puteți face într-o dimineață de weekend sau în vacanță. E la fel de bună și caldă, și rece.
La copt omleta se înalță destul de frumos, dar se lasă la scurt timp după ce e scoasă din cuptor. Acest fapt este absolut normal și nu influențează cu nimic gustul irezistibil.
Proporția este simplă, 1:1. Adică se cântăresc ouăle fără coajă și se adaugă aceeași cantitate de smântână dulce.

Pont: dacă folosiți și un pic de îndulcitor și ceva arome, obțineți un desert grozav.

Pentru 2 porții

  • 4 ouă de mărime medie (circa 200 g cântărite fără coajă)
  • 200 g smântână dulce grasă (minim 30% grăsime)
  • sare
  • unt pentru uns forma

Ouăle se bat cu smântâna și sarea. Nu e nevoie de mixer, o furculiță este suficientă pentru a omogeniza amestecul.

O formă de ceramică sau sticlă termorezistentă se unge cu unt. Se toarnă amestecul de ouă cu smântână.

Se dă în cuptorul încins la 170 grade Celsius și se coace până la prinderea și rumenirea suprafeței. În funcție de mărimea formei, poate să dureze între 20 și 45 de minute.

Se lasă câteva minute, apoi se porționează și se servește.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Omletă pufoasă la cuptor
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply