Piept de pui cu ciuperci și smântână
fel principal, garnituri

Piept de pui cu ciuperci și smântână

Piept de pui în smântână am gătit, ciuperci în smântână, la fel. Hai să le gătim împreună! Ce iese? O mâncare savuroasă și sățioasă.

Pentru 2-3 porții

  • 1 piept de pui (350-400 g), preferabil de la pui crescut lent
  • 250 g ciuperci champignon
  • 200-300 ml smântână dulce grasă (minim 30% grăsime)
  • 1-2 linguri de grăsime (unt clarifiat, ulei de cocos, untură)
  • sare, piper

Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călesc, la foc mediu spre mare, carnea și ciupercile tăiate cuburi potrivite. Nu se sărează decât după primele 5 minute, pentru a evita eliminarea prea abundentă a apei. Carnea și ciupercile se țin pe foc, amestecându-le periodic, timp de 7-10 minute, până la o rumenire ușoară. Se adaugă smântâna dulce și se mai ține tigaia pe foc vreo 1-2 minute, până se îngroașă sosul. Se asezonează cu piper măcinat.

Se servește imediat.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piept de pui cu ciuperci și smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply