Oopsie bread – Pâinici „oopsie”
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Oopsie bread – Pâinici „oopsie”

Arată ca niște turtițe și înlocuiesc cu succes pâinea în alimentația low-carb. Se fac ușor, sunt delicioase și le plac și copiilor. Cea mai cunoscută variantă se face din 2 ingrediente: ouă și cremă de brânză. Eu am mai găsit una în care se pune puțin praf de copt și tărâțe de psyllium. Le-am făcut pe amândouă. La sfârșitul rețetei veți găsi poza comparativă.
Totuși prima variantă are avantajul de a fi folosită la postul cu ouă. Amănunte despre acest post găsiți aici.

Pentru 6-8 bucăți
Varianta 1

  • 3 ouă
  • 100 g cremă de brânză (philadelphia, almette)
  • un praf de sare
  • susan, condimente, opțional

Varianta 2

  • 3 ouă
  • 120 g cremă de brânză
  • un praf de sare
  • ½ lingură tărâțe de psyllium
  • ½ linguriță praf de copt

Ouăle se separă. Albușurile se bat cu sarea, până se fac spumă tare care nu curge din castron.
Separat se bat gălbenușurile cu crema de brânză. Pentru varianta 2, în gălbenușuri se adaugă și praful de copt cu tărâțele de psyllium.
Se încorporează în tranșe albușurile bătute, amestecând lejer, să nu se lase compoziția.
Într-o tavă pe hârtie de copt se formează 6-8 cercuri.

Se coc la foc mic (150 grade C) timp de vreo 30 de minute, până ce se rumenesc.
Pentru a diversifica gustul, se pot adăuga diverse condimente (piper, usturoi praf, oregano) sau se pot presăra cu susan.

Merg de minune pentru sandvișuri.

Dar puteți face și pizza/minipizza: fie faceți un blat pe toată tava, fie le lăsați mici, și după ce se rumenesc, le ungeți cu sos de roșii, presărați măsline, șuncă, mozzarella și mai țineți câteva minute la foc mare. La servire se pot presăra frunze de busuioc sau ruccola.

În stânga e varianta 1, în dreapta e varianta 2. Se vede că pâinicile cu praf de copt și psyllium au ieșit mai pufoase.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Oopsie bread – Pâinici „oopsie”
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply