Ouă umplute cu spanac (sau alte verdețuri)
Un aperitiv drăguț, perfect pentru masa de Paști și nu numai. În loc de spanac merg și alte verdețuri, după gust și sezon.
- 6 ouă
- 100-150 g smântână (sau maioneză)
- 70 g spanac congelat sau proaspăt (sau frunze de leurdă/busuioc/ceapă verde)
- sare, piper, pudră de usturoi
- 1 linguriță muștar
- zeamă de lămâie
Spanacul se decongelează, apoi se stoarce bine de lichid. Spanacul proaspăt se opărește cu apă fierbinte și se scurge.
Ouăle se fierb timp de 8 minute. Se mută în apă rece și se lasă o vreme. Apoi se curăță de coajă și se taie în două.
Gălbenușurile se toacă împreună cu smântâna (sau maioneza), muștarul și spanacul. Se asezonează după gust cu sare, zeamă de lămâie și condimentele dorite. Se umplu jumătățile de albuș cu compoziția obținută, folosind o linguriță sau un poș. Se servesc imediat.
TOTAL: 560 grame, 899.3 calorii, 48.5 proteine, 75.2 lipide, 7.3 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.