Panna cotta sărată de dovlecel
salate, aperitive, diverse

Panna cotta sărată de dovlecel

Acesta este un aperitiv mai inedit, cu gust neobișnuit. Am ales denumirea de panna cotta, în pofida faptului că nu conține lactate (cu excepția untului), datorită consistenței similare. Merge servit alături de roșii sau măsline, în forme variate (în funcție de ce forme de silicon dispuneți).

Dovlecelul se spală și se taie felii groase. Se fierbe timp de 5 minute. Se scoate din apă și se lasă un pic la răcit.

Între timp gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece.

La feliile de dovlecel se adaugă untul și se toacă cu blenderul de mână, până la obținerea unei compoziții uniforme și fine. Dacă e nevoie, se mai pune un pic din apa în care a fiert dovlecelul. Se asezonează cu sare, fulgi de drojdie inactivă (dacă vă plac) și alte condimente, după gust. Se adaugă gelatina hidratată și se mai mixează un pic, până la omogenizare. Compoziția obținută se toarnă în forme de silicon. Se țin la rece până la închegarea completă.

Panna cotta sărată de dovlecel se scoate din forme înainte de servire. Se păstrează la rece.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Panna cotta sărată de dovlecel
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply