Budincă de smântână cu cacao
deserturi, băuturi

Budincă de smântână cu cacao

Știți că îmi plac rețetele geniale și simple. De fapt, cele genial de simple. Rețeta de azi face parte din această categorie. Din câteva ingrediente banale iese un desert cu consistență fabuloasă, asemănătoare unui mousse mai compact de ciocolată. Poate fi servit simplu sau cu frișcă bătută și/sau cu fructe de pădure. De asemenea, poate constitui o umplutură perfectă pentru un cheesecake (desigur, mărind cantitățile). Ca bază puteți folosi unul din aluaturile de aici.
Îndulcirea acestui desert am făcut-o cu un îndulcitor nou încercat de mine recent. Este o combinație dintre eritritol și stevia, la un preț prietenos. Are indice glicemic 0 și 0 calorii, fără gust ciudat. Există variantele 1:1, 1:2 (cu putere dublă de îndulcire), 1:2 pliculețe și pastiluțe pentru băuturi calde și reci.
Eu am folosit varianta 1:2, din care am pus o cantitate de două ori mai mică. Puteți, desigur, pune îndulcitorul pe care îl preferați în mod normal, după gustul personal.

Pentru 4 porții

Precizez că e nevoie de smântână fermentată, nu dulce pentru frișcă. Adică din aceea clasică ce se găsește la raionul de lactate. Singura condiție este să fie cât mai grasă, de 25% sau chiar 30% grăsime.

Toate componentele rețetei se bat cu mixerul, până la omogenizarea compoziției, care va fi lichidă. Aceasta se toarnă în forme de ceramică. Nu trebuie unse cu nimic în prealabil. Formele se pun într-o tavă, în care se toarnă apă fierbinte, până la jumătatea formelor. Tava se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la 170 grade C, pentru circa o oră, sau până se prinde suprafața. Când budincile sunt gata, se stinge focul și se lasă ușa cuptorului întredeschisă, până la răcirea completă.

După răcire, budincile se acoperă cu folie alimentară și se mută la rece peste noapte.

Vă recomand călduros să preparați și voi acest desert!


TOTAL: 560 grame, 1112.1 calorii, 35.9 proteine, 101 lipide, 10.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă de smântână cu cacao
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Leave a Reply