Plăcintă cu varză în tigaie
Tehnic vorbind, e o omletă cu varză și cașcaval. Dar la gust obțineți o plăcintă savuroasă cu multă umplutură de varză. Puteți prepara această bunătate în maxim 10 minute, neavând nevoie de niciun fel de făină.
Pentru 2 porții
- 200 g varză
- 2 ouă
- 100 g cașcaval ras
- sare, condimente după gust (pudră de ceapă/usturoi, cimbru, piper măcinat)
- 1 lingură grăsime (ulei de cocos, untură, unt clarifiat, ulei de măsline)
Varza se toacă mărunt, se presară cu sare și se freacă între degete, ca să se mai înmoaie. Se adaugă ouăle și cașcavalul ras, condimentele.
Într-o tigaie (26-28 cm diametru) se încinge grăsimea, apoi se distribuie compoziția, nivelând și presând suprafața cu o lingură. Se pune capacul și se ține tigaia pe foc mic 5-6 minute. Cu ajutorul unei farfurii, se întoarce plăcinta pe partea cealaltă și se mai ține 1-2 minute.
Se scoate pe un platou, se porționează și se servește.
E bună atât caldă, cât și rece.
TOTAL: 420 grame, 621.9 calorii, 43 proteine, 48 lipide, 13.3 carbohidrati, 4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.