Prăjitură cu mascarpone și afine
deserturi, băuturi

Prăjitură cu mascarpone și afine

De fapt, rețeta originală de la care am pornit este prăjitura cremșnit cu zmeură de pe blogul Lacra.blog. De când am văzut-o, acum câteva luni, mi-a rămas în minte. Abia recent am reușit să o prepar, făcând câteva mici modificări. În loc de cremă de brânză am folosit mascarpone (asta aveam în casă), în loc de zmeură, afine, iar ca îndulcitor, am pus Green Sugar, pentru că asta folosesc de obicei.
Gustul este minunat, e o prăjitură demnă de a fi preparată pentru o ocazie specială. Eu cred că merge și fără fructe, dar acestea dau o notă aparte, un contrast de gust și textură față de restul prăjiturii.

Pentru 8-10 porții:

  • pentru blat:
  • 210 g făină de migdale
  • 40 g făină de cocos
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g Green Sugar
  • 3 ouă
  • vanilie
  • 125 g smântână
  • pentru umplutură:
  • 250 g mascarpone (sau cremă de brânză)
  • 80 g Green Sugar
  • 1 ou
  • vanilie
  • 50-100 g afine (sau zmeură/mure/vișine, proaspete sau congelate)
  • 30 g fulgi de migdale
  • unt pentru uns forma

Într-un castron se amestecă făinurile cu praful de copt și se lasă deoparte.

Într-un alt bol, se bate untul cu îndulcitorul timp de câteva minute, până la topirea acestuia. Apoi se adaugă ouăle, smântâna și vanilia, bătând continuu. Se toarnă amestecul uscat și se omogenizează. Trebuie să iasă un aluat destul de gros și lipicios.

Într-o formă cu diametrul de 26-28 cm se așterne hârtie de copt, care se unge bine cu unt. Se întinde aproape tot aluatul cu ajutorul unei palete, ridicând un pic pe marginile formei. Se păstrează un pic de aluat.

Folosind mixerul, se bat primele 4 componente pentru cremă, obținându-se o consistență destul de lichidă, este normal. Crema se toarnă cu atenție peste blat și se nivelează. Restul de aluat se distribuie uniform cu o linguriță pe suprafața cremei. Se presară afinele, apoi fulgii de migdale.

Se dă forma în cuptorul încins la 170 grade C, pentru circa 45-55 minute. Prăjitura e gata atunci când suprafața este prinsă și e ușor rumenită. Se lasă prăjitura la răcit în formă, apoi se mută pe un platou care se dă la rece peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Prăjitură cu mascarpone și afine
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply