Ruladă de spanac cu cremă de brânză și somon
Încă o rețetă din cartea inegalabilei Cristina Ioniță. Un aperitiv aspectuos și gustos, bun de pus pe o masă festivă, dar și la micul dejun. Cartea o găsiți aici sau aici.
- 6 ouă
- 100 g smântână fermentată grasă
- 150 g spanac congelat (decongelat și stors de lichid a avut cam 100 g)
- ½ linguriță sare
- 150-200 g cremă de brânză
- 100 g somon afumat
Într-un bol se pun ouăle, smântâna, spanacul decongelat și stors, și sarea. Se mixează cu blenderul de mână, obținându-se o compoziție lichidă. Aceasta se toarnă pe o hârtie de copt, unsă cu puțin ulei de măsline sau unt. Tava se dă în cuptorul încins la 170 grade C pentru 10-12 minute. După acest timp, blatul va fi închegat, fără să se rumenească.
Blatul se răstoarnă pe un prosop umezit. Se lasă blatul un pic să se răcorească, apoi se unge uniform cu cremă de brânză și se distribuie somonul afumat tăiat cubulețe. Cu ajutorul prosopului, se formează rulada, încercând o rulare cât mai strânsă.
Se dă la rece pentru 1-2 ore, apoi se poate felia și servi.
TOTAL: 830 grame, 1468.5 calorii, 82.3 proteine, 121.3 lipide, 12.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.