Rulouri de pui cu slănină
fel principal, garnituri

Rulouri de pui cu slănină

Nu e un secret pentru nimeni că pieptul de pui este o carne slabă și cu gust anost. Continuăm s-o cumpărăm totuși, pentru că e ieftină și se gătește rapid. Există diverse metode de a îmbunătăți gustul pieptului de pui. Pe blog sunt deja câteva idei: piept de pui învelit în bacon, în sos de smântână, cu smântână și cașcaval. Azi vă mai arăt un truc: rulouri din piept de pui cu slănină. Datorită acesteia, rulourile ies fragede și pline de gust. Este important să folosiți și o slănină bună, cel mai bine afumată, dar merge și cu una crudă, doar că trebuie să folosiți mai multe condimente.

Pentru 4 porții

Slănina se taie bețișoare. Feliile de piept de pui se bat cu ciocanul de șnițele, se sărează și condimentează (mie îmi place să folosesc pudra de ceapă).

Pe fiecare felie de carne se pune o bucățică de slănină și se rulează strâns.

Rulourile se așază într-o tavă unsă cu puțină untură. Se ung cu ulei de măsline (sau untură) și se presară piper măcinat. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru circa o jumătate de oră. Apoi se scoate folia și se mai ține tava 10 minute. Dacă aveți funcție grill, o puteți porni la sfârșit, pentru rumenirea suprafeței.

După ce se scoate tava cu rulouri din cuptor, se lasă acoperită cu folie vreo 10 minute înainte de servire.

Rulourile de pui se servesc cu orice garnitură care vă e pe plac, părerea mea e că cel mai bine merg cu murături.


TOTAL: 610 grame, 1290.2 calorii, 112.3 proteine, 89.8 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Rulouri de pui cu slănină
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply