Salată de ardei copți
Un deliciu de sezon.
- 1 kg ardei grași
- sare
- 2-3 linguri de oțet
- 50-100 ml de ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
Ardeii se coc pe plită sau în cuptor. Eu i-am copt într-o tavă cu capac, la 220 grade C, circa 40 de minute.
Se lasă acoperiți vreo jumătate de oră, apoi se curăță de pielițe. Puteți să-i lăsați întregi, eu însă prefer să le scot semințele și codițele, iar pulpa să o tai fâșii. Se presară sare, usturoi pisat. Se face o vinegretă din ulei și oțet și se toarnă peste ardei. Eu nu pun apă, mi-e suficient lichidul pe care îl lasă ardeii.
Salata de ardei copți se lasă la rece pentru măcar 1 oră. Se face tot mai bună pe măsură ce stă mai mult.
TOTAL: 1090 grame, 816.8 calorii, 14 proteine, 70 lipide, 40 carbohidrati, 15 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.