Salată de boeuf keto
salate, aperitive, diverse

Salată de boeuf keto

Anul acesta se fac 4 ani de când mi-am schimbat stilul de alimentație. Dar abia acum, de Revelion, am apucat să fac prima dată salată de boeuf keto. Chiar dacă nu am pus cartofi și morcovi, rezultatul a fost unul absolut delicios. Cartofii i-am înlocuit cu conopidă, iar morcovii i-am omis de tot. Mazăre am preferat să folosesc congelată, deoarece nu am găsit la conservă fără zahăr adăugat. Cu ocazia asta, am descoperit că mazărea verde congelată are un conținut rezonabil de carbohidrați, putând fi folosită și în dietele low-carb, mai ales în combinație cu alte legume.
Voi cum faceți salata de boeuf keto? O încercați și pe a mea?

Pentru 6-8 porții

  • 400 g carne de vită (rasol sau pulpă)
  • 200 g conopidă
  • 100 g mazăre verde congelată
  • 100 g gogoșari în oțet fără zahăr
  • 100 g castraveți murați
  • 1 ceapă mică
  • maioneză (1 porție de maioneză rapidă)

Carnea de vită se fierbe până e pătrunsă (la oala sub presiune la mine a durat 30 de minute). Supa o puteți folosi la o ciorbă.

Conopida se taie bucățele mărunte, un pic mai mari ca boabele de mazăre. Împreună cu mazărea, se pune la fiert într-o sită la aburi, pentru circa 10 minute. Se lasă la răcit.

Carnea răcită și murăturile se taie cubulețe. Se adaugă conopida, mazărea și ceapa tăiată mărunt. Se pune maioneza, cantitatea va depinde de consistența dorită. Se asezonează după gust cu sare și piper. Se lasă să stea 1-3 ore înainte de servire.

Se ornează (sau nu) și se servește.


TOTAL: 1200 grame, 2341.4 calorii, 111.2 proteine, 197 lipide, 33.4 carbohidrati, 16.8 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de boeuf keto
Autor
Data publicării
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

Leave a Reply