Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi
Salata aceasta o știu din copilărie, se pregătea de obicei la mesele festive. Cel mai des era servită sub formă de mici sfere, tăvălite prin cașcaval ras*. Eu am ales să o servesc într-un bol, ca pastă tartinabilă. Este excelentă unsă pe sărățele keto sau pe orice fel de pâine low-carb.
Pentru un bol de salată
- 300 g cașcaval mai tare
- 1-2 linguri maioneză de casă
- 3-4 căței de usturoi
- piper măcinat
- sare, dacă e nevoie
Cașcavalul se dă prin răzătoarea măruntă. Se amestecă bine cu maioneza, piperul măcinat și usturoiul pisat. Se gustă și se adaugă sare, dacă e nevoie. Se poate servi imediat, dar e bună și a doua zi.
* Dacă doriți să modelați sfere, mai adăugați în compoziție 50 g unt. Sferele preparate le puteți tăvăli prin verdeață tocată mărunt, parmezan sau cașcaval ras, fulgi de ardei iute.
TOTAL: 360 grame, 1281.4 calorii, 78.5 proteine, 114.2 lipide, 5.8 carbohidrati, 0.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.