Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi
salate, aperitive, diverse

Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi

Salata aceasta o știu din copilărie, se pregătea de obicei la mesele festive. Cel mai des era servită sub formă de mici sfere, tăvălite prin cașcaval ras*. Eu am ales să o servesc într-un bol, ca pastă tartinabilă. Este excelentă unsă pe sărățele keto sau pe orice fel de pâine low-carb.

Pentru un bol de salată

  • 300 g cașcaval mai tare
  • 1-2 linguri maioneză de casă
  • 3-4 căței de usturoi
  • piper măcinat
  • sare, dacă e nevoie

Cașcavalul se dă prin răzătoarea măruntă. Se amestecă bine cu maioneza, piperul măcinat și usturoiul pisat. Se gustă și se adaugă sare, dacă e nevoie. Se poate servi imediat, dar e bună și a doua zi.

* Dacă doriți să modelați sfere, mai adăugați în compoziție 50 g unt. Sferele preparate le puteți tăvăli prin verdeață tocată mărunt, parmezan sau cașcaval ras, fulgi de ardei iute.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply