Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi
salate, aperitive, diverse

Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi

Salata aceasta o știu din copilărie, se pregătea de obicei la mesele festive. Cel mai des era servită sub formă de mici sfere, tăvălite prin cașcaval ras*. Eu am ales să o servesc într-un bol, ca pastă tartinabilă. Este excelentă unsă pe sărățele keto sau pe orice fel de pâine low-carb.

Pentru un bol de salată

  • 300 g cașcaval mai tare
  • 1-2 linguri maioneză de casă
  • 3-4 căței de usturoi
  • piper măcinat
  • sare, dacă e nevoie

Cașcavalul se dă prin răzătoarea măruntă. Se amestecă bine cu maioneza, piperul măcinat și usturoiul pisat. Se gustă și se adaugă sare, dacă e nevoie. Se poate servi imediat, dar e bună și a doua zi.

* Dacă doriți să modelați sfere, mai adăugați în compoziție 50 g unt. Sferele preparate le puteți tăvăli prin verdeață tocată mărunt, parmezan sau cașcaval ras, fulgi de ardei iute.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de cașcaval cu maioneză și usturoi
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply