Fursecuri low-carb din făină de cocos și făină de nuci
deserturi, băuturi

Fursecuri low-carb din făină de cocos și făină de nuci

O alternativă sănătoasă pentru fursecurile de Crăciun și nu numai. Da, conțin unt și ouă, dar în schimb nu conțin făină de grâu, de aceea conținutul de carbohidrați este neînsemnat. Cu aceste fursecuri ieșiți din sărbători fără kilograme în plus. Desigur, cu condiția să păstrați nivelul general al carbohidraților la nivel minim. M-am inspirat de aici. Făina de nuci a fost o revelație pentru mine, dă o aromă extraordinară fursecurilor. Mă gândeam să o folosesc și la turta dulce, sunt convinsă că ar fi o combinație reușită.

Pentru circa 18 bucăți

Într-un bol se mixează timp de 1 minut untul moale cu îndulcitorul și aromele. Se încorporează oul. Într-un alt vas se amestecă făina cu praful de copt, apoi se unește cu prima compoziție. Trebuie să iasă un aluat plastic și lipicios. Cu mâinile umezite în apă, se iau bucăți de mărimea unor nuci și se modelează sfere, care se turtesc nițel, formând fursecuri.

Se pun fursecurile pe o tavă așternută cu hârtie de copt și se dau în cuptorul încins la 170 grade C, pentru vreo 15 minute. Se verifică să nu se ardă. Se scot de pe tavă după răcirea completă, cu mare grijă, pentru că sunt foarte fragede! Se păstrează în cutie de tablă cu capac, timp de 5-7 zile.


TOTAL: 360 grame, 1660.6 calorii, 33.6 proteine, 158.4 lipide, 20.5 carbohidrati, 28 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri low-carb din făină de cocos și făină de nuci
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

2 thoughts on “Fursecuri low-carb din făină de cocos și făină de nuci”

  1. Bună Nati. As dori sa fac fursecurile astea pentru bebele meu, fără indulcitor. Ar trebui sa modific cantitățile la restul ingredientelor? Mulțumesc pentru răspunsul tău.

    1. Bună, Olesea,

      Eu cred că nu e nevoie să modifici nimic, dar totuși te uiți să vezi ce consistență iese aluatul. Ține-l vreo jumătate de oră la rece, să se întărească untul, apoi vezi dacă poți modela fursecurile. Dacă crezi că e nevoie, mai adaugă un pic de făină de cocos sau de nuci. Succes!

Leave a Reply