Salată de ridichi cu smântână
O salată de primăvară, nelipsită la mesele de Paște, dar potrivită și după Sărbători, când rămân multe ouă fierte. Aș vrea să menționez aici că ridichile roșii, deși cresc în pământ, au totuși un conținut scăzut de glucide (2-3 g/100 g), așa că se pot consuma în dieta low-carb.
Pentru 2 porții
- 2 ouă fierte tari
- 6-7 ridichi roșii (cam 100 g)
- 1-2 fire ceapă verde
- 100-120 g smântână grasă
- sare, mărar
Ouăle se curăță de coajă și se taie cuburi. Ridichile se spală și se taie rondele. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt.
Se amestecă legumele într-un bol, se sărează și se dreg cu smântână. Salata se servește și se consumă imediat.
TOTAL: 350 grame, 483.3 calorii, 18 proteine, 42.2 lipide, 8.5 carbohidrati, 2.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
M-ai nimerit perfect, am o gramada de oua fierte acasa si ma gandeam cum sa le consum.
Eu nu mai am ouă fierte, dar pentru salata asta îmi fierb oricând, atât de mult îmi place.