Salată grecească
Cine n-a auzit de ea? Este ușor de făcut, și mai ușor de mâncat, și se potrivește la fix modului de alimentație Low Carb High Fat. Roșiile și castraveții au conținut scăzut de glucide, ceapa e în cantitate mică, iar măslinele și brânza feta sunt pline de grăsimi sănătoase. Uleiul extra virgin de măsline nu mai are nevoie de nicio prezentare, calitățile sale excepționale și beneficiile pentru sănătate sunt cunoscute de milenii.
Pentru un bol de salată
- 1 roșie
- 1 castravete
- o jumătate de ceapă
- 10-12 măsline kalamata (eu am pus și măsline throuba)
- 50 g brânză feta (sau telemea de oaie)
- suc de lămâie, opțional și după gust
- sare
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
- oregano sau un mix de condimente pentru salată grecească, dacă aveți
Roșia se taie cuburi mai mari, castravetele rondele, ceapa fâșii subțiri, brânza feta cubulețe. Se pun toate într-un castron. Fix înainte de servire se adaugă măslinele, sarea (dacă e nevoie), condimentele, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Și salata răcoritoare de vară este gata!
TOTAL: 330 grame, 538.8 calorii, 10.6 proteine, 51.3 lipide, 9.3 carbohidrati, 2.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.