Sparanghel prăjit
Prima dată când am gătit sparanghel a fost anume în acest mod. Se face ușor și foarte rapid, merge perfect cu o friptură de vită sau somon la grătar.
Pentru 2 porții
- 400 g sparanghel
- 2-3 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos
- usturoi, tocat sau praf, opțional
- sare, piper
Într-o tigaie se încinge uleiul. Tijele de sparanghel se spală, se taie capătul lemnos (cam 1-2 cm), se șterg bine cu un prosop de hârtie. Se prăjesc în uleiul încins la foc mediu spre mare, întorcându-le periodic, până se rumenesc pe toate părțile.
Se sărează/piperează, se adaugă usturoiul, se stinge focul și se lasă câteva minute sub capac.
TOTAL: 430 grame, 327.2 calorii, 8.8 proteine, 30.4 lipide, 15.6 carbohidrati, 8.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.