Tartă cu bacon, ceapă și brânzeturi
Un fel de mâncare din categoria „curățenie în frigider”. Câte un pic din una și alta, iar ca rezultat obținem o tartă delicioasă și sățioasă.
Dacă nu vă place gustul dulceag al făinii de cocos, puteți folosi rețeta de aluat de la această tartă.
- pentru crustă:
- 90 g unt
- 90 g făină de cocos
- 1 ou
- 1 linguriță tărâțe de psyllium (opțional)
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță pudră de ceapă
- pentru umplutură:
- 100 g bacon feliat
- 4-5 fire de ceapă verde
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 200-250 g brânzeturi (eu am avut mozzarella pentru pizza și camembert)
- 4 ouă
- 200 ml smântână dulce
- ½ linguriță sare
Într-un castron se pun toate componentele pentru crustă și se frământă cu mâinile un aluat omogen. Acesta se întinde pe o hârtie de copt, cu ajutorul unui sucitor, într-un cerc subțire. Atenție, se va folosi și o foaie de copt deasupra (sau un covoraș de silicon), altfel aluatul se va lipi de sucitor.
Foaia cu aluat se transferă într-o formă rotundă. Se fac și niște borduri, dacă vreți. Forma mea a fost destul de mare (28 cm) și nu mi-a ajuns aluatul pentru borduri, a fost bine oricum.
Separat, într-o tigaie, se călește în grăsime proprie baconul tăiat fâșiuțe. Se adaugă ceapa verde tăiată, plus uleiul de măsline. Totul se ține pe foc maxim 3 minute, amestecând. Se stinge focul și se lasă un pic la răcit. Apoi se distribuie uniform compoziția pe crusta de aluat.
Brânzeturile se taie cuburi/feliuțe. Se așază pe suprafața tartei. Deasupra se toarnă un amestec format din ouă, smântână și sare.
Forma se dă în cuptorul încins la 180 grade C pentru circa o jumătate de oră. Sau până când toată suprafața este prinsă și rumenită, iar mirosul emanat este unul irezistibil.
Se servește imediat, dar la nevoie, e bună și mai târziu, reîncălzită.
TOTAL: 1085 grame, 3400 calorii, 124.8 proteine, 304.3 lipide, 32.9 carbohidrati, 33.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.