Tartă quattro formaggi
V-am mai zis cât de mult îmi plac tartele? 🙂 Azi vă propun o variantă de efect (dar care din tartele de pe acest blog nu este de efect? iertată să-mi fie lipsa de modestie), potrivită atât pentru ocazii speciale, cât și pentru o masă de weekend.
Pentru 6-8 porții
- pentru blat:
- 150 g făină de migdale
- 3 linguri de semințe de susan
- 50 g unt la temperatura camerei
- 1 lingură tărâțe de psyllium
- 1 ou mic
- sare
- pentru umplutură:
- 50 g gorgonzola
- 50 g mozzarella
- 50 g brie/camembert
- 50 g cheddar
- 200 ml smântână dulce grasă
- 3 ouă
O formă de tartă (de circa 24-26 cm diametru) se unge cu unt, se pune pe fundul ei un cerc decupat din hârtie de copt, uns și el cu unt.
Într-un bol se amestecă toate componentele blatului. Aluatul obținut se întinde în forma de tartă formând niște borduri de circa 2 cm.
Brânzeturile se taie cuburi (puteți folosi orice altă combinație pe gustul vostru). Ouăle se bat cu smântâna și un pic de sare. Se toarnă compoziția peste aluat și se distribuie aleatoriu cuburile de brânză.
Tava se dă la copt pentru 25-30 de minute la foc mediu (170 grade C), până când suprafața se prinde și se rumenește uniform.
Se servește fierbinte, dar e bună și rece sau reîncălzită. Merge foarte bine cu un vin alături.
TOTAL: 855 grame, 3115.6 calorii, 110.5 proteine, 302.9 lipide, 22.3 carbohidrati, 21.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.