Carne tocată cu smântână
fel principal, garnituri

Carne tocată cu smântână

Azi vă propun încă o rețetă rapidă și plină de savoare. Este la fix atunci când nu mai aveți deloc inspirație pentru gătit sau când sunteți în criză de timp.

  • 500 g carne tocată (amestec porc cu vită sau orice combinație doriți)
  • 1 lingură ulei de cocos, unt clarifiat sau untură
  • 200-300 ml smântână dulce grasă (minim 30% grăsime), în funcție de ce consistență a sosului preferați
  • sare, piper, pudră de ceapă, usturoi

Se încinge grăsimea dorită într-o tigaie. Se adaugă carnea tocată și se ține pe foc mediu spre mare, amestecând periodic și spărgând bulgării cu o furculiță. După vreo 7-10 minute, când carnea se rumenește pe alocuri, se adaugă smântâna și se lasă câteva clocote.

Se asezonează după gust și se servește cu garnitură după preferință, de exemplu cu conopidă.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Carne tocată cu smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply