Tiramisu cu dovleac la pahar
Cu această rețetă am participat la Campania “Povești savuroase de toamnă #farazahar” organizată de NoSugarShop.
#Retetefarazahar #nosugarshop
Fără coacere, cu gust inedit, rapid de preparat (dacă există dovleac copt la îndemână) și gata porționat. Ce-ți mai poți dori de la un desert? Ah, să nu conțină zahăr, ca plăcerea savurării să fie completă. Am bifat și asta, pentru a vă oferi rețeta unui desert perfect. Găsiți ingredientele necesare rețetei pe site-ul NoSugarShop.ro.
Pentru 4 porții
- pentru amestecul uscat:
- 70 g făină de migdale
- 40 g eritritol
- 1 linguriță de cafea solubilă
- 1 linguriță scorțișoară, opțional
- pentru cremă:
- 200 g mascarpone
- 200 g dovleac copt
- 50 g eritritol
- vanilie
- cacao pentru presărat
Făina de migdale se rumenește ușor într-o tigaie uscată, la foc mic și amestecând mereu. Aveți grijă să nu se ardă. Se lasă la răcit.
Eritritolul se râșnește la râșnița de cafea, împreună cu cafeaua solubilă și scorțișoara. Se adaugă peste făină de migdale. Dacă aveți eritritol pudră și cafea solubilă sub formă de pulbere, amestecați-le direct cu făina de migdale rumenită.
Într-un bol, se mixează cu un blender de mână brânza mascarpone, dovleacul copt, eritritolul și vanilia. Trebuie să iasă o cremă ușor fluidă.
Se asamblează desertul în recipiente individuale (cel mai bine din sticlă, să arate frumos), alternând 1 linguriță din amestecul uscat cu 1 lingură din cremă.
Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Desertul se poate servi imediat, dar e mai bine să stea la rece măcar 2 ore. Se presară cu cacao înainte de servire.
TOTAL: 570 grame, 1214.1 calorii, 30.3 proteine, 121 lipide, 21.8 carbohidrati, 9.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.