Salată de icre
salate, aperitive, diverse

Salată de icre

Mereu am apreciat salata de icre, dar nu am mai preparat-o de ani de zile. Recent am făcut o încercare, iar rezultatul m-a surprins chiar foarte plăcut. În loc de ulei de floarea soarelui, am folosit un mix de ulei de măsline cu ulei de cocos, cum procedez de obicei la maioneză. Cine nu agreează gustul uleiului de măsline, poate pune ulei de avocado.

  • 90-100 g icre (eu am avut de crap)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 ml ulei de cocos
  • 150 ml ulei de măsline
  • apă minerală (40-50 ml)
  • 1 ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde, opțional

Într-un vas cu cioc se prepară amestecul de uleiuri. Dacă uleiul de cocos este solidificat, se topește un pic la microunde sau la bain-marie.
Icrele se pun într-un castron și se stropesc cu suc de lămâie. Folosind un mixer (al meu e cu tel sub formă de pară, dar merge și unul clasic), se mixează icrele continuu, turnând ulei treptat, câte puțin. În câteva minute, compoziția se va deschide la culoare și se va îngroșa destul de tare.

Se adaugă treptat apă minerală, câte o lingură, mixând după fiecare, până la obținerea consistenței dorite. Mie mi-au intrat circa 40-50 ml. La sfârșit, opțional, se pune ceapa tăiată mărunt.

Salata de icre se poate servi imediat, cu orice fel de pâine low-carb, de exemplu, cu niște chifle keto excelente.

Se păstrează la rece. Rezistă 3 zile la frigider.


TOTAL: 380 grame, 1779 calorii, 22.8 proteine, 189.5 lipide, 3.6 carbohidrati, 0.4 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de icre
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply