Tocăniță de dovlecei cu smântână
Încă o mâncare simplă și rapidă, o garnitură universală la orice fel de carne.
Pentru 2-3 porții:
- 2 dovlecei medii (circa 500 g)
- 1 ceapă mică
- 150-200 ml smântână dulce, de minim 30% grăsime
- sare, condimente
- usturoi
- 1 lingură bună de unt sau untură
Într-o tigaie se încinge grăsimea, se pune ceapa mărunțită, apoi dovleceii tăiați cuburi. Se ține pe foc mediu, amestecând, cam 1-2 minute, apoi se adaugă sarea, condimentele și puțină apă. Se mai ține sub capac vreo 5-7 minute.
Apoi se pune smântâna, atât cât să cuprindă dovleceii. Se lasă câteva clocote, să se îngroașe sosul, se adaugă usturoiul pisat și se stinge focul.
Votează dacă îți place
Rețetă
Tocăniță de dovlecei cu smântână
Autor
Nati
Data publicării
Rating
25 Review(s) Based on