Tocăniță de dovlecei cu smântână
Încă o mâncare simplă și rapidă, o garnitură universală la orice fel de carne.
Pentru 2-3 porții:
- 2 dovlecei medii (circa 500 g)
- 1 ceapă mică
- 150-200 ml smântână dulce, de minim 30% grăsime
- sare, condimente
- usturoi
- 1 lingură bună de unt sau untură
Într-o tigaie se încinge grăsimea, se pune ceapa mărunțită, apoi dovleceii tăiați cuburi. Se ține pe foc mediu, amestecând, cam 1-2 minute, apoi se adaugă sarea, condimentele și puțină apă. Se mai ține sub capac vreo 5-7 minute.
Apoi se pune smântâna, atât cât să cuprindă dovleceii. Se lasă câteva clocote, să se îngroașe sosul, se adaugă usturoiul pisat și se stinge focul.
Votează dacă îți place
![recipe image](https://retetelchf.ro/wp-content/uploads/2018/09/mancare-dovlecei-cu-smantana-rs.jpg)
Rețetă
Tocăniță de dovlecei cu smântână
Autor
Nati
Data publicării
Rating
![1star](https://retetelchf.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetelchf.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetelchf.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetelchf.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetelchf.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)