Tocăniță de dovlecei cu smântână
fel principal, garnituri

Tocăniță de dovlecei cu smântână

Încă o mâncare simplă și rapidă, o garnitură universală la orice fel de carne.

Pentru 2-3 porții:

  • 2 dovlecei medii (circa 500 g)
  • 1 ceapă mică
  • 150-200 ml smântână dulce, de minim 30% grăsime
  • sare, condimente
  • usturoi
  • 1 lingură bună de unt sau untură

Într-o tigaie se încinge grăsimea, se pune ceapa mărunțită, apoi dovleceii tăiați cuburi. Se ține pe foc mediu, amestecând, cam 1-2 minute, apoi se adaugă sarea, condimentele și puțină apă. Se mai ține sub capac vreo 5-7 minute.

Apoi se pune smântâna, atât cât să cuprindă dovleceii. Se lasă câteva clocote, să se îngroașe sosul, se adaugă usturoiul pisat și se stinge focul.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocăniță de dovlecei cu smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply