Tocăniță de dovlecei cu smântână
fel principal, garnituri

Tocăniță de dovlecei cu smântână

Încă o mâncare simplă și rapidă, o garnitură universală la orice fel de carne.

Pentru 2-3 porții:

  • 2 dovlecei medii (circa 500 g)
  • 1 ceapă mică
  • 150-200 ml smântână dulce, de minim 30% grăsime
  • sare, condimente
  • usturoi
  • 1 lingură bună de unt sau untură

Într-o tigaie se încinge grăsimea, se pune ceapa mărunțită, apoi dovleceii tăiați cuburi. Se ține pe foc mediu, amestecând, cam 1-2 minute, apoi se adaugă sarea, condimentele și puțină apă. Se mai ține sub capac vreo 5-7 minute.

Apoi se pune smântâna, atât cât să cuprindă dovleceii. Se lasă câteva clocote, să se îngroașe sosul, se adaugă usturoiul pisat și se stinge focul.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocăniță de dovlecei cu smântână
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Leave a Reply