Tort vegan de cocos și ciocolată
deserturi, băuturi

Tort vegan de cocos și ciocolată

Săptămâna trecută v-am arătat cum se face o cremă fabuloasă de ciocolată și cocos. Am combinat-o cu turtele de cocos în varianta dulce și a ieșit o nebunie de tort. Nu ai zice deloc că nu conține nici ouă, nici lactate. Cu siguranță o să-l mai fac, și nu o dată!
Vă recomand să folosiți un cântar de bucătărie, proporțiile sunt importante pentru a obține un aluat care permite modelarea turtelor. Acestea pot părea mai dificil de realizat, dar odată ce vă faceți mâna, vă asigur că devine un proces simplu și rapid. Pentru întinderea aluatului, covorașele de silicon sunt mai comod de folosit decât hârtia de copt. Găsiți la Lidl, în ofertele periodice, sau aici. Dacă nu aveți, e ok și hârtia de copt.
Cel mai bun preț la făina de cocos îl găsiți pe Driedfruits.ro. Eu de acolo îmi fac aprovizionarea regulat cu făină de migdale, cocos, ulei de cocos, diverse semințe.

Pentru un tort cu diametrul de 16 cm, împărțit în 6-8 felii

Mai întâi, se prepară crema. Se topește ciocolata în crema de cocos, se adaugă îndulcitor, dacă e nevoie (eu nu am pus) și se amestecă bine. Iese o cremă destul de groasă, care se lasă la răcit, cât ne ocupăm de turte.

Într-un bol se amestecă toate componentele uscate.

Se toarnă peste ele apa fierbinte în care s-a dizolvat îndulcitorul, se amestecă rapid cu o spatulă, până la formarea unui aluat de consistența plastilinei. Se lasă vreo 10-15 minute, ca să se umfle tărâțele și să se mai răcească aluatul.

Se împarte aluatul în 6 părți egale.

Fiecare bucată se întinde cu sucitorul între 2 covorașe de silicon sau hârtii de copt unse cu puțin ulei de cocos, până se obține diametrul de 16-17 cm.

Se scoate covorașul (hârtia) de deasupra, se decupează un cerc cu ajutorul unui capac de oală. Resturile se păstrează, din ele la sfârșit se va întinde a 7-a turtă.

Se răstoarnă turta pe o mână, se scoate celălalt covoraș (hârtie), apoi se transferă cu grijă turta într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei de cocos. Se coace până se rumenește (cam 2-4 minute), pe foc mediu spre mic. Folosind o paletă subțire și neapărat lată, se întoarce cu atenție turta pe partea cealaltă, se mai ține 1-2 minute până la rumenire.

Turtele se scot pe un prosop pus pe un grătar, ca să se evite pe cât e posibil condensarea. Se lasă la răcit.
Când turtele s-au răcit, se ung cu cremă și se așază una peste alta.

Tortul se dă la rece pentru 2 ore, apoi se poate servi. Se presară cu fulgi de cocos, nucă măcinată sau cu ciocolată neagră rasă.


TOTAL: 1142 grame, 2626.1 calorii, 27.8 proteine, 240.8 lipide, 34 carbohidrati, 50 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort vegan de cocos și ciocolată
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

Leave a Reply