Tzatziki
Este un sos grecesc deja celebru în lume, potrivit la orice fel de carne, dar și la pește. Se prepară ușor și este mai ales nimerit pe timp de vară, datorită gustului său răcoritor.
Pentru a beneficia din plin de acest sos, folosiți iaurt grecesc gras, în niciun caz dietetic! Menta este opțională, dar să știți că dă o aromă deosebită sosului.
Pentru un bol de sos
- 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- 1 castravete mediu sau 2 mai mici
- 1-2 căței de usturoi pisați
- 1 linguriță suc de lămâie
- 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece
- sare, piper, mărar tocat
- câteva frunzulițe de mentă, opțional
Castravetele se dă prin răzătoarea mare. Dacă doriți, curățați-l de coajă înainte. Se stoarce de suc, apoi se amestecă bine cu restul componentelor. Se gustă și se mai potrivește de sare, suc de lămâie, dacă e nevoie. Se servește imediat.
Votează dacă îți place
Rețetă
Tzatziki
Autor
Nati
Data publicării
Rating
14 Review(s) Based on