Quesadilla low-carb
Una din rețetele mele preferate, pentru o cină mai deosebită.
Pentru 2 porții
- 4 turte/lipii keto din făină de cocos sau din semințe de in
- 70-80 g cașcaval
- 2 pulpe de pui dezosate gătite, sau o jumătate de piept de pui la grătar, sau un rest de friptură, cam 100-150 g
- 1-2 linguri de sos de roșii fără zahăr adăugat, din comerț sau făcut în casă
- condimente, după gust și preferințe
Carnea se taie cubulețe sau se rupe fâșii, se adaugă condimentele (de exemplu, fulgi de chili sau piper negru măcinat). Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare.
Pe fiecare turtă se pune un pic de cașcaval ras, carne, sos de roșii, iar cașcaval ras, și se acoperă cu cealaltă jumătate*. La fel se procedează cu restul turtelor și al compoziției.
Se pun quesadilla într-o tigaie, la foc mic, sub capac. Se țin 2-3 minute pe o parte, apoi încă atât pe cealaltă parte, până se topește cașcavalul.
Se servesc fierbinți.
* Se mai poate face și rotundă: se pune umplutura uniform pe o turtă, apoi se acoperă cu o altă turtă. În rest, se procedează la fel, iar la servire se taie în 2 sau 4.