Salată de crudități
O rețetă banală, de fiecare dată diferită, în funcție de legumele disponibile. Vă propun trei variante, ingredientele care le dau savoare sunt fie brânzeturile, fie smântâna. Puteți experimenta cu ce vreți voi, cu legume pe gustul vostru. Singura condiție e ca acestea să fie crescute deasupra solului (excepție face ceapa, care e considerată condiment și se folosește în cantitate mică)
Pentru 2 porții:
- o mână de frunze de rucola / valeriană / baby spanac (se găsesc în supermarketuri la casolete de circa 100-125 g)
- 4-5 roșioare cherry sau 1-2 roșii mai mari
- 1 castravete mic
- jumătate de ardei roșu (capia sau gras)
- o ceapă mică
- 50 g brânză cu mucegai albastru
- sare, piper, ulei de măsline
Pentru 2 porții:
- 5-6 roșioare cherry sau 2-3 roșii mai mari
- 1-2 castraveți
- 1 ardei capia
- 1 ceapă mică
- 50 g telemea
- 100 g smântână mai grasă (minim 20% grăsime)
- sare, piper
Pentru 2 porții:
- 5-6 frunze mari de salată verde
- 1 fir ceapă verde
- măsline (opțional)
- 1 ardei capia
- câteva roșii cherry, opțional
- 2 linguri de parmezan ras
- sare, piper, ulei de măsline
- oțet/suc de lămâie, opțional
Legumele și verdeața se spală, se taie bucăți potrivite. Roșiile cherry se pot lăsa întregi. Brânza cu mucegai și telemeaua se taie cuburi. Se pun componentele salatei într-un castron și se asezonează fix înainte de servire.
Votează dacă îți place
Rețetă
Salată de crudități
Autor
Nati
Data publicării
Rating
16 Review(s) Based on