Conopidă la tigaie
O rețetă de garnitură simplă și rapidă, de post (sau nu, dacă doriți să folosiți untură ori unt clarifiat la gătit). Deși modul acesta de gătire este unul simplu de tot, conopida iese savuroasă.
Pentru 2-3 porții
- 500 g conopidă
- 2-3 linguri de ulei de cocos sau de măsline
- sare, condimente după gust
Conopida se spală și se rupe buchețele de mărime potrivită. Într-o tigaie se încinge uleiul de cocos, apoi se călește conopida timp de 5-7 minute, amestecând periodic, până la rumenire.
Se sărează și condimentează (eu folosesc pudră de ceapă) și se servește imediat.
TOTAL: 530 grame, 372.2 calorii, 12 proteine, 30.5 lipide, 26.5 carbohidrati, 12.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.