Sos cu anșoa
Este de fapt o maioneză în care se încorporează câteva fileuri de anșoa. În acest mod, obținem un sos savuros, potrivit pentru diverse aperitive sau salate. Procedeul este unul foarte simplu și rapid.
- 1 ou foarte proaspăt
- 200 ml ulei (eu folosesc amestec de ulei de măsline cu ulei de cocos sau de avocado 150 ml + 50 ml)
- 1 linguriță muștar (cu conținut minim de glucide)
- 1 linguriță suc de lămâie, opțional
- 3-8 fileuri de anșoa, după gust
- piper măcinat
Preparați maioneza rapidă după rețeta de aici, dar nu puneți sare. Adăugați fileurile de anșoa și mai mixați până la tocarea acestora.
Asezonați cu piper măcinat după gust și serviți.
Se păstrează la rece maxim 3 zile.
TOTAL: 315 grame, 1833.9 calorii, 15.9 proteine, 198.2 lipide, 1.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.