Piept de pui cu ciuperci și smântână
Piept de pui în smântână am gătit, ciuperci în smântână, la fel. Hai să le gătim împreună! Ce iese? O mâncare savuroasă și sățioasă.
Pentru 3 porții
- 1 piept de pui (350-400 g), preferabil de la pui crescut lent
- 250 g ciuperci champignon
- 200-300 ml smântână dulce grasă (minim 30% grăsime)
- 1-2 linguri de grăsime (unt clarifiat, ulei de cocos, untură)
- sare, piper
Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călesc, la foc mediu spre mare, carnea și ciupercile tăiate cuburi potrivite. Nu se sărează decât după primele 5 minute, pentru a evita eliminarea prea abundentă a apei. Carnea și ciupercile se țin pe foc, amestecându-le periodic, timp de 7-10 minute, până la o rumenire ușoară. Se adaugă smântâna dulce și se mai ține tigaia pe foc vreo 1-2 minute, până se îngroașă sosul. Se asezonează cu piper măcinat.
Se servește imediat.
TOTAL: 880 grame, 1451.6 calorii, 92.9 proteine, 114.4 lipide, 14.5 carbohidrati, 0.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.