Guacamole
salate, aperitive, diverse

Guacamole

Aperitivul clasic și delicios, de care a auzit toată lumea. Aveți nevoie de un avocado bine copt, pentru a-l descoji perfect, fără a folosi lingura. Vedeți metoda descrisă mai jos.

Pentru 1 porție

  • 1 avocado bine copt
  • 2-3 roșii cherry
  • 1 ceapă mică
  • suc de lămâie sau limetă
  • sare, piper măcinat, pudră de chili

Pentru a curăța un avocado cu ușurință, tăiați-l în 2, apoi în 4. Deplasați ușor bucățile, pentru a le scoate de pe sâmbure. Apoi luați fiecare sfert de fruct, desprindeți coaja de pe vârf și trageți ușor. Veți vedea că aceasta se va coji foarte simplu, fără să rămână vreun rest de pulpă pe suprafața cojii. Se procedează la fel și cu celelalte bucăți.

Pulpa de avocado se toacă cu o furculiță, se adaugă roșiile tăiate cubulețe mici și ceapa tocată mărunt. Se potrivește de sare, piper și suc de lămâie. După gust se poate pune și pudră de ardei iute.

Sosul guacamole este gata. Se servește imediat, în varianta low-carb vă recomand chipsurile de cașcaval sau pe cele de parmezan.


TOTAL: 185 grame, 191.2 calorii, 2.8 proteine, 15.4 lipide, 14 carbohidrati, 7.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Guacamole
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply