Caș prăjit
Nu doar vestita brânză halloumi se poate prepara termic, ci și banalul caș românesc. Iese moale, ușor cauciucat, atât cât să-și păstreze forma până îl pui în farfurie. După ce muști din el, se topește în gură. Mai simplă rețeta ca asta nici că există.
Aveți nevoie de caș nesărat sau puțin sărat, mai uscat sau scurs bine de zer. Pentru prăjit, grăsimea cea mai bună (și mai savuroasă) este untul clarifiat. Dar iese bine și cu ulei de măsline sau de cocos. Am folosit uneori și untură de pasăre, foarte bună și aia.
Cașul se taie felii groase de circa 1 cm, se tamponează cu prosop de hârtie, pentru a se usca suprafața cât mai bine.
Se încinge grăsimea în tigaie și se rumenesc feliile de caș pe ambele părți, la foc mic spre mediu.
Cașul prăjit să servește imediat, pe lângă crudități și, eventual, alte surse de proteine animale. Eu am avut doar avocado.
TOTAL: 215 grame, 642.1 calorii, 48.6 proteine, 46.9 lipide, 5.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.