Terină de ficat în bacon
O alternativă pentru drobul pascal sau o idee de a asigura micul dejun pentru mai multe zile. Bună și cremoasă, perfectă de a fi unsă pe pâine low-carb sau de servit cu garnituri, pe post de carne.
Pentru o formă clasică de chec, aveți nevoie de următoarele:
- 200 g bacon feliat subțire
- 500 g ficat
- 4 ouă
- 200 ml smântână dulce grasă
- 1 linguriță sare (sau mai puțin, dacă baconul este foarte sărat)
- piper măcinat, alte condimente după preferințe
Forma de chec se tapetează cu feliile de bacon.
Ficatul se curăță de pielițe, se spală și se scurge bine. Se toacă la robot împreună cu ouăle, smântâna dulce, sarea și condimentele. Eu am folosit blenderul vertical de mână. Iese o compoziție destul de lichidă. Aceasta se toarnă în tava pregătită. Se acoperă cu feliile de bacon și se dă tava la copt în cuptorul încins la foc mediu (170 grade C) pentru circa 1 oră. Baconul trebuie să fie rumenit, iar la mișcarea formei, compoziția trebuie să rămână fermă.
Terina se scoate din formă după răcirea completă, prin răsturnarea ei pe un platou. Se feliază și se servește.
Se păstrează la rece, acoperită cu folie alimentară peste tăietură, pentru a evita oxidarea.
TOTAL: 1120 grame, 2319 calorii, 153.7 proteine, 182.2 lipide, 9.8 carbohidrati, 1.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.