Salată de conopidă cu maioneză și usturoi
Salata cu maioneză și usturoi se poate face din diverse legume. Pe blog mai găsiți varianta cu ciuperci și cea cu fasole verde. Nu mai puțin gustoasă este salata de conopidă. Dacă o doriți mai omogenă, pentru a putea fi unsă pe pâine, mărunțiți conopida mai tare și modificați cantitatea de maioneză.
Pentru 6 porții
- 600 g conopidă
- maioneză de casă (eu am folosit 180 grame din această rețetă), cantitatea depinde de consistența finală dorită
- 1-2 căței de usturoi
- sare
Conopida se spală și se desface buchețele mai mici. Se fierbe la abur (sau în apă cu sare, cum doriți), până se înmoaie ușor. Eu am ținut-o cam 20 de minute.
După ce s-a răcit, conopida se toacă din cuțit, apoi se amestecă cu maioneza și cu usturoiul pisat.
Se potrivește de sare și se lasă la rece pentru o oră înainte de servire.
TOTAL: 785 grame, 985 calorii, 19 proteine, 92.2 lipide, 27.6 carbohidrati, 15.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.