Budincă low-carb de dovleac
În original i se spune plăcintă fără aluat, eu i-am zis budincă. Oricum ai numi-o, este absolut delicioasă. Cred că se poate coace și pe o bază de aluat de tartă, ca de exemplu după una din rețetele de aici. Eu am copt-o într-o formă mai mare, dar vă recomand să folosiți forme mici de ceramică. Întrucât consistența budincii este foarte fină și delicată, porționarea și mai ales scoaterea ei din formă este o provocare.
Pentru 8-12 porții
- 400 g dovleac copt
- 3 ouă mari sau 4 mici
- 240 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- 50 g îndulcitor pulbere, sau mai puțin, dacă dovleacul este foarte dulce
- esență de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară sau mix de condimente pentru turtă dulce
- unt pentru uns forma
Se încinge cuptorul la 170 grade C.
Dovleacul copt se face piure, se adaugă restul componentelor, amestecând bine, până la obținerea unei compoziții lichide și omogene. Se toarnă într-o formă de sticlă sau ceramică, unsă bine cu unt.
Se coace timp de circa 1 oră, până se prinde toată suprafața. După ce s-a răcit, se lasă la frigider pentru câteva ore bune, iar la servire se poate orna cu frișcă bătută.
TOTAL: 900 grame, 1203 calorii, 35.5 proteine, 107 lipide, 28.7 carbohidrati, 8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.