Clătite din ficat
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Clătite din ficat

Acasă la mine se numesc pârjoale, dar eu le-am dat denumirea alternativă de clătite, întrucât aluatul este foarte lichid și se pune cu lingura în tigaie. Un mod inedit de a prepara ficatul de orice fel. Desigur că în varianta clasică se folosește făină de grâu. Eu însă am încercat să o înlocuiesc cu făină de migdale și puțin psyllium și am rămas încântată de rezultat. Cum se servesc? Cel mai și cel mai mult îmi plac ca aperitiv, unse cu maioneză și eventual cu hrean. La fel de bine merg și ca fel principal, pe lângă o garnitură din legume. Și murăturile se pupă tare bine cu aceste clătite din ficat. Sper să le încercați și să vă placă și vouă.
Din cantitățile de mai jos ies multe clătite, mie mi-au ieșit 28 de bucăți.

Pentru circa 25-30 de bucăți

Ficatul se curăță de pielițele mai groase, se clătește cu apă și se scurge, apoi se mărunțește bine cu mixerul vertical cu picior (merge și la mașina de tocat carne sau la robot). Se adaugă ouăle, făina de migdale, tărâțele de psyllium, bicarbonatul, usturoiul tocat, sarea și piperul. Se omogenizează bine. Iese o compoziție lichidă, este normal.

Într-o tigaie se încinge ulei de cocos (nu foarte mult, clătitele nu trebuie să plutească în ulei) și se toarnă aluat cu o lingură, cam câte una de clătită. Tigaia se acoperă cu capac și se ține pe foc mediu spre mic timp de 3-4 minute, până când se prinde compoziția de pe margini. Apoi clătitele se întorc cu ajutorul unei palete, manevrându-le cu grijă, întrucât sunt fragile. Se mai lasă vreo 2-3 minute și se scot.

Se continuă procedeul până se termină aluatul. Din când în când, dacă e nevoie, se va curăța tigaia cu un șervețel de resturi arse și se va turna alt ulei de cocos.

Clătitele din ficat se pot servi imediat, dar sunt minunat de bune și reci. Rezistă la rece 3-4 zile fără probleme.


TOTAL: 895 grame, 1651.1 calorii, 145.7 proteine, 114.2 lipide, 29.8 carbohidrati, 15.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite din ficat
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply