Coajă de lămâie rasă
O aromă naturală și proaspătă de lămâie, pe care o puteți avea mereu în casă, pentru a o folosi la deserturile preferate. Pasul cel mai important este să găsiți lămâi netratate (sau bio), există acum în orice hypermarket. Lămâile convenționale mai bine le evitați, întrucât substanțele cu care sunt tratate se impregnează adânc în coajă și nu scăpați de ele doar prin spălarea lămâilor.
- 3-4 lămâi netratate
- 4 linguri mix de eritritol cu stevia (sau alt îndulcitor preferat, sub formă granulată sau pulbere), eu am pus Green Sugar
Lămâile spălate și șterse se dau prin răzătoarea mică, doar partea galbenă a cojii. Se adaugă îndulcitorul, se amestecă și se pune compoziția într-un borcănel, care se ține la rece. Se adaugă în deserturi după gust. Lămâile le puteți stoarce, iar din sucul lor să preparați fie limonadă, fie niște jeleuri low-carb.
Fix la fel se poate prepara și coajă rasă de portocală: