Crumble keto cu rubarbă
Abia ce am descoperit această plantă minunată, cu gust acrișor și puțini carbohidrați. Am și preparat din ea un gem, simplu și în combinație cu căpșuni, după metoda descrisă aici. Am folosit-o și la clătite, după cum v-am povestit pe facebook. Nu puteam să ratez și prilejul de a face vestitul desert savuros la cuptor, format dintr-un strat moale și aromat, acoperit de unul crocant. Cât aveți ocazia în sezon, nu ocoliți rubarba, și dacă nu ați gustat-o până acum, dați-i o șansă, este foarte posibil să vă impresioneze. Un desert similar, dar cu afine, puteți găsi aici. Și cu căpșuni iese foarte bun, doar că trebuie ajustată cantitatea de îndulcitor.
Pentru 4 porții
- 200 g rubarbă (1-2 tije, în funcție de mărime)
- 1-2 linguri Green Sugar
- vanilie
- 80 g unt
- 50 g fulgi de cocos
- 50 g făină de migdale, migdale măcinate sau alune de pădure măcinate
- 60 g Green Sugar (sau mai mult, după gust)
Tijele de rubarbă se spală, se taie capetele și se taie cubulețe (mai mari sau mai mici, după cum vă place). Se pun în vase de ceramică unse cu puțin unt și se presară îndulcitorul.
Într-un vas se amestecă făina de migdale (sau una din celelalte opțiuni), fulgii de cocos, îndulcitorul și untul, până la obținerea unei compoziții similare nisipului umed. Aceasta se distribuie peste rubarbă. Formele se dau în cuptorul încins la circa 200 grade C, pentru vreo 20-25 de minute, până se rumenește suprafața, iar sucul din rubarbă începe să iasă deasupra pe la margini.
Desertul se poate servi imediat sau în stare caldă/rece. Este bun oricum.
TOTAL: 460 grame, 1230.9 calorii, 14.8 proteine, 117.7 lipide, 28.6 carbohidrati, 15.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.