Ficăței de pui la tigaie
O rețetă simplă și rapidă. Ficățeii preparați în acest mod se pot servi cu orice fel de garnitură din legume sau cu murături.
Pentru 3-4 porții
- 500 g ficăței de pui
- 1 ceapă
- 1-2 linguri untură de porc sau de pasăre
- sare, piper
- 1-2 căței de usturoi
Ficățeii se spală și se scurg bine.
Într-o tigaie se încinge grăsimea, în care se călește ușor ceapa tăiată mărunt. Se adaugă ficățeii și se acoperă cu capac.
Se lasă la foc mediu spre mare, cam 10 minute, amestecând periodic (cu atenție, din cauza stropilor fierbinți).
Se sărează, se adaugă usturoiul zdrobit, piperul măcinat și se închide focul. După vreo 5-10 minute ficățeii se amestecă și se servesc.
TOTAL: 590 grame, 794.2 calorii, 85.1 proteine, 44 lipide, 7.1 carbohidrati, 1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.