Jeleuri low-carb de lămâie, frișcă și ciocolată
Un desert care se face rapid și care se poate doza cu ușurință. Aceste jeleuri sunt sănătoase, deoarece nu conțin zahăr. De asemenea, sunt perfecte pentru petreceri și le plac mult și copiilor. Vă propun 3 variante. Cea cu lămâie este doar low-carb, însă varianta cu frișcă și cea cu ciocolată sunt totalmente Low Carb High Fat. De fapt, acestea din urmă sunt un fel de mini panna cotta, cu un conținut mai ridicat de gelatină. Pentru a le prepara, aveți nevoie de forme mici de silicon, din cele care se folosesc pentru bomboane. Sursa de inspirație: cilantro.ru
Pentru jeleurile de lămâie
- sucul de la 3-4 lămâi
- apă cât să completeze până la 200 ml
- 3 linguri Green Sugar (sau după gust)
- 3-4 linguri de apă pentru a hidrata gelatina
- 20 g gelatină
Pentru jeleurile de frișcă
- 200 ml smântână dulce de minim 30% grăsime
- 2 linguri Green Sugar (sau după gust)
- 3-4 linguri de apă pentru a hidrata gelatina
- 20 g gelatină
Pentru jeleurile de ciocolată
- 200 ml smântână dulce de minim 30% grăsime
- 2 linguri Green Sugar (sau după gust)
- 30 g ciocolată neagră
- 3-4 linguri de apă pentru a hidrata gelatina
- 20 g gelatină
Pentru toate tipurile de jeleuri, procedeul este similar. Mai întâi se lasă la hidratat gelatina cu 3-4 linguri de apă pentru câteva minute. Între timp, într-un ibric (preferabil cu cioc, ca să fie mai ușor de turnat) se amestecă lichidul (sucul de lămâie + apa, sau smântâna) cu îndulcitorul, pe foc mic, până se înfierbântă aproape de fierbere. La jeleurile cu ciocolată se ține pe foc până la topirea acesteia, amestecând continuu.
Se stinge focul, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la dizolvare. Se toarnă compoziția în forme, care se dau la rece pentru vreo jumătate de oră (sau 10 minute la congelator).
Se scot din forme și se servesc. Se păstrează la rece, în vase acoperite cu folie alimentară, maxim 3 zile.