Keto Mug Cake din semințe de in, îndulcit cu Dulcișor
deserturi, băuturi

Keto Mug Cake din semințe de in, îndulcit cu Dulcișor

Recent am primit de la magazinul online NoSugarShop.ro câteva combinații de stevia cu eritritol (altele decât Green Sugar, pe care îl folosesc în mod curent). Mi s-au părut interesante, astfel încât le-am pus la treabă, și vreau să vă împărtășesc impresiile mele. Primul îndulcitor are o denumire drăgălașă și reprezintă, cum ziceam deja, o combinație dintre stevia și eritritol, cu putere mai mare de îndulcire, dublă față de cea a zahărului. Astfel, pentru îndulcirea deserturilor aveți nevoie de mai puțin îndulcitor. O cutie de Dulcișor are 300 g și echivalează, ca putere de îndulcire, cu 600 g zahăr. Și asta, desigur, fără a avea efectele nocive ale acestuia. L-am folosit în rețeta de față și s-a comportat exemplar. Mi s-a părut că gustul este unul neutru, iar efectele secundare menționate pe cutie au lipsit. Cu siguranță îl voi mai utiliza și vi-l recomand și vouă. Dacă sunteți interesați și voi de acest produs, îl puteți găsi aici.
Azi vă propun rețeta unui chec la microunde (mai există o rețetă pe blog, cu cacao), la care am folosit semințe de in râșnite. Pentru a avea o culoare mai deschisă, am pus semințe de in auriu. Puteți pune și in clasic maro, gustul va fi la fel, doar culoarea va fi mai închisă. Vă recomand să cumpărați semințe și să le râșniți chiar voi, înainte de consum, pentru a scădea riscul râncezirii acestora.
În combinație cu glazura, obțineți o prăjiturică ce seamănă la gust cu vestitele cinnabon, doar că fără zahăr și fără gluten.

Pentru 1 porție

Semințele de in se macină la râșniță, cât mai mărunt cu putință.
În vasul care va merge la microunde se pune uleiul de cocos, se adaugă oul și îndulcitorul, și se amestecă un pic cu o furculiță. Se adaugă inul râșnit, praful de copt și scorțișoara și se omogenizează amestecul. După dorință, se poate presăra cu scorțișoară și deasupra.
Se bagă vasul în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 2 minute. Se scoate și se lasă un pic la răcit.


Între timp se prepară glazura, prin amestecarea cremei de brânză cu îndulcitorul.
Se unge prăjitura caldă cu glazură și se servește. Este delicioasă!

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Keto Mug Cake cu Dulcișor
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply