Mâncare de conopidă și broccoli
Într-o zi am vrut să fac un piure de conopidă, dar aveam puțin timp la dispoziție. În plus, pe lângă conopidă, am vrut sa integrez și câteva buchețele de broccoli găsite prin frigider. Mi-a ieșit o mâncare foarte gustoasă și rapidă, de atunci o fac aproape săptămânal.
Pentru 2 porții generoase (sau vreo 3-4, dacă e garnitură)
- 200 g conopidă
- 200 g broccoli
- 150-200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- parmezan
- 1 lingură bună de ulei de cocos sau unt
- sare, piper
Într-o tigaie mai adâncă se topește grăsimea, se adaugă conopida ruptă buchețele. Se adaugă și un pic de apă, apoi se ține pe foc mediu, amestecând periodic, timp de 5-7 minute. Se adaugă broccoli, se mai lasă 5 minute, amestecând din când în când. Se toarnă smântâna, se sărează/piperează și se mai ține nițel pe foc, cât să se îngroașe sosul. Se adaugă parmezanul ras și se stinge focul. După câteva minute se poate servi, ca garnitură la carne/pește sau doar alături de o salată de crudități.
TOTAL: 645 grame, 1031.5 calorii, 24.5 proteine, 90.5 lipide, 27.4 carbohidrati, 10.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.